Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έγγραφο ντροπής και αίσχους! Ξεπουλάνε και το αεροδρόμιο του ΜΑΛΕΜΕ, μνημείο και ταφόπλακα του Γ’ ΡΑΙΧ !

Χωρίς κανένα ενδοιασμό και με την εθνομηδενιστική λογική του γενικού ξεπουλήματος της χώρας σε όποιον καλοθελητή βρεθεί, προχωρεί η τριανδρία των κατοχικών ανδρικέλων στην εκποίηση

οχι μόνο των δημόσιων οργανισμών και των δημόσιων τουριστικών φιλέτων, όχι μόνο των αεροδρομίων και των επικοινωνιών που μπορεί να διαδραματίσουν καθοριστικό παράγοντα σε μια εμπόλεμη σύρραξη, όχι μόνο των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Συνεχίζουν να σκαλίζουν αδιάκοπα  την κασέλα με τα προικιά της νύφης, που οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, με το χαμόγελο και την έπαρση του δοσιλογισμού.

Και χωρίς καμία αιδώ αλλά και χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χαρίσματα Ελληνικά αλλοτινών εποχών, ανασύρουν οι άθλιοι προς ξεπούλημα, την ίδια την ιστορία της χώρας και τα μνημεία της, με τρανταχτό παράδειγμα το θρυλικό από τη Μάχη της Κρήτης αεροδρόμιο του Μάλεμε.
Για το οποίο έχουν δώσει μάχες κατά το παρελθόν οι τοπικοί παράγοντες αλλά και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, να παραμείνει εν λειτουργία εις μνήμη της ιστορίας, αλλά και για την εκπαίδευση των ελεξιπτωτιστών της 1ης ΜΑΛ.
Και το ερώτημα που προκύπτει εδώ, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη φρίκη, είναι αν μετά το ξεπούλημα του αεροδρομίου, έχει σειρά το οριστικό κλείσιμο και της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών,
όπου εκπαιδεύονται τα πιο επίλεκτα σώματα του Ελληνικού στρατού.
Παράδοση άνευ όρων των όπλων λοιπόν ;
Και πριν φανεί ο εχθρός, πριν καν πέσει η πρώτη ντουφεκιά ;
Τόσο τρομερός είναι αυτός ο εχθρός, ή τόσο σαγήνη προκαλούν τα τριάκοντα αργύρια στους Εφιάλτες ;
Μπορεί ο λαός να αδυνατεί να ανεβάσει το σκοινί στις κρεμάλες, μιας και του έχουν δεμένα τα χέρια μέσα από τη διάσπαση και την τρομοκρατία που εξαπολύουν καθημερινά εναντίον του.
Οι Ερινύες όμως, είναι αδέκαστες. Και η Αδράστεια(αναπόδραστος μοίρα, νύμφη της μυθολογίας, κόρη του Μελισσέα) περιμένει στο τέλος της διαδρομής, τον κάθε κατεργάρη.

                                                  Βυζαντινός Αντίλαλος

Στο σφυρί είναι έτοιμο να βγάλει το αεροδρόμιο του Μάλεμε το ΤΑΙΠΕΔ.
Για την περιοχή φιλέτο του δήμου Πλατανιά είχαν ενδιαφερθεί εταιρείες διαχείρισης αστικών ακινήτων και αποτίμησης ακίνητης περιούσιας, εκπρόσωποι των οποίων ζητούσαν να βρουν στο ΣΧΟΑΠ του δήμου ποιες ακριβώς είναι οι χρήσεις που προβλέπονται για τις εκτάσεις του αεροδρομίου του Μάλεμε.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά σε ένα έγγραφο που εστάλει από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε , και με το όποιο γίνεται γνωστό στο δήμο Πλατανιά ότι η εν λόγο Εταιρεία «διαθέτει σήμερα τα δικαιώματα διοίκησης και διαχείρισης του Δημόσιου Κτήματος ΑΒΚ 343 Μάλεμε/ Αεροδρόμιο».




Επίσης μεταξύ άλλων το έγγραφο αυτό γνωστοποιεί ότι το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί το Πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, και σε αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται και το συγκεκριμένο ακίνητο.
Μάλιστα ζητείται από το δήμο Πλατανιά, να διευκολύνει το νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου και να σταλούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία, όλα τα αντίγραφα εγγράφο που έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Η έκταση που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο είναι περίπου 1.000 στρέμματα που ορίζονται από την κοίτη του ποταμού Ταυρωνίτη μέχρι και τα όρια του γηπέδου Μάλεμε.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται χωρίς το συγκεκριμένο ακίνητο να έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ από το Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας.
Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ, και παρά τα συνεχή αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραχωρηθεί μέρος του για διάφορες δράσεις, βάζει οριστικά τέλος στο αίτημα αυτό και μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπάνω ενημερώνοντας το Δήμο ότι είναι υπό παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές.

Το γεγονός πάντως προβληματίζει τη δημοτική αρχή της περιοχής ενώ το θέμα τις επόμενες ημέρες θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με το δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη να εκφράζει ήδη την έντονη αντίδρασή του.




Πηγή                     zarpa.gr
                        reporter.gr
Πρόλογος                     Βυζαντινός Αντίλαλος
Φωτογραφικό υλικό keritisriver και zarpa gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών