Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παρουσία κατοχικής εκπροσώπου ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης στον Αλικιανό ...

Κατά την κάθοδο των «ουρανιτών» του Χίτλερ όπως ο κρητικός λαός
αποκαλούσε τους αλεξιπτωτιστές, η κοίτη του ποταμού Κερίτη και η ευρύτερη
περιοχή του λεκανοπεδίου, εξελίχθηκε σε θέατρο σφοδρών αγώνων του άμαχου
πληθυσμού, με τα φασιστικά ναζιστικά κτήνη.

Για τους αγώνες και τις θυσίες των κατοίκων του Αλικιανού Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, η 21η Μαΐου ανακηρύχθηκε από την πολιτεία, ύστερα από ενέργειες του Γεωργίου Δ. Καψωμένου, “ως ημέρα επισήμου τοπικής εορτής εν Αλικιανώ”
(Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Φύλλο 243, Τεύχος Α΄, 5. 9. 1955).

Στον τόπο της δεύτερης εκτέλεσης δίπλα από την ιστορική γέφυρα του Κερίτη, για την οποία λεπτομέρειες θα βρείτε σε παλιότερο άρθρο μας ΕΔΩ,

έγιναν και φέτος όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις μνήμης στην ιστορική
επέτειο.

Μόνο που αυτή τη φορά, η ιστορία σκυλεύτηκε με την προκλητικότατη παρουσία
εκπροσώπου της κατοχικής προδοτικής κυβέρνησης, που προκάλεσε τη δίκαια οργή και αγανάκτηση παρευρισκομένων πολιτών της περιοχής, απογόνων ηρωικών μορφών της ιστορίας του τόπου, των ένδοξων άμαχων, πεσόντων της Μάχης της Κρήτης.
Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στους πολίτες και τοπικής
κυβερνητικής βουλευτού, όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο.





              




Το στοίχημα για τα κατοχικά κουρέλια του ΣΥΡΙΖΑ όπως ομολογεί η εκπρόσωπος του, είναι να μπορεί να στέκεται ο κόσμος όρθιος για να μπορεί να τους φτύνει. Και αυτοί με την ουρανομήκη αναλγησία που τους διακρίνει όπως εμφανώς κατέδειξε η κατοχική μαριονέτα, να ισχυρίζονται ότι απλά ψιχαλίζει.

Τα επεισόδια εξελίχθηκαν στο ιστορικό μνημείο του Κερίτη στον Αλικιανό, τόπο εκτέλεσης 118 κατοίκων του χωριού και της γύρω περιοχής, την 1η Αυγούστου 1941 από τα κτήνη της ναζιστικής θηριωδίας.
Την οποία σήμερα αφού το φασιστικό κτήνος δεν άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου, με ιδιαίτερο ζήλο και περισσή δουλικότητα, υπηρετούν οι κατοχικοί ελληνόφωνοι οσφυοκάμπτες.
Και επειδή στο βίντεο δεν ακούγονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, αυτό που με μια ψυχή απηύθυναν στην εκπρόσωπο της αριστερής δουλοπρέπειας, δεν αφορούσε ούτε τα μνημόνια, ούτε την ανέχεια που τους θερίζει ελέω των δοτών κυβερνήσεων.
Της τόνισαν ότι δεν έχει ως φορεας της νέας κατοχής κανένα δικαίωμα να παρευρίσκεται σε τόπους θυσιών και αγώνων, κηλιδώνοντας χυδαία την ιστορία αυτού του τόπου, την ιστορία των προγόνων μας και το αίμα που έχυσαν για τη λευτεριά, πολεμώντας το ναζισμό, το μεγάλο αφεντικό των σημερινών πολιτικών βρυκολάκων.
Ψιλά γράμματα βέβαια για τον δήθεν αριστερό φασισμό των ανδρεικέλων. Που με περίσσια αναίδεια και θράσος, σκουπίζουν ττο φτύσιμο και εξακολουθούν να στέκονται όρθιοι μπροστά στα μικρόφωνα, επαναλαμβάνοντας ακόμη και τώρα με τον πιο γελοίο τρόπο, ότι...θα αλλάξουν την Ευρώπη.
Η παράκρουση του προδότη, χτύπησε κόκκινο πια. Δεν συμμαζεύονται στην έπαρση της κατοχικής εξουσίας που απολαμβάνουν τα ρέμπελα.
Αλήθεια, δεν σε είδαμε ποτέ κ. Βαγιονάκη να παρευρίσκεστε ως απλός πολίτης και πριν αναρριχηθείτε στην καρέκλα της κατοχικής εξουσίας σε εκδηλώσεις μνήμης του τόπου μας, αφού εσείς και όμοιοί σας τις θεωρούσατε πάντοτε εθνικιστικές εκδηλώσεις.
Ήρθατε όμως τώρα να σκυλέψετε πάνω στις ιερές μνήμες των προγόνων μας με την έπαρση που σας δίνει η εξουσία του Εφιάλτη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών