Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το ξεκαθάρισμα του Γιάννη

Προς τους τελευταίους...ρομαντικούς...
Με νέα δήλωση του ο Γ. Βαρουφάκης απο το Κόμο της Βόρειας Ιταλίας,ξεκαθάρισε για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα της κυβέρνησης, καθησυχάζοντας για ακόμη μια φορά τους ανησυχούντες εταίρους μας, αναφέροντας....


- Οτι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την αποπληρωμή του χρέους και ότι δεν ψάχνει βοήθεια από άλλες πηγές εκτός της Ευρώπης, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
-Αν θα χρειαστεί να αναστείλουμε την εφαρμογή των προεκλογικών μας εξαγγελιών, θα το κάνουμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας
-Ζήτησε δε από την ΕΚΤ να ισχύσει απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ό, τι ίσχυσε και για την κυβέρνηση Σαμαρά:
«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια παρόμοια κατάσταση (με αυτή που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012), και θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό αν η ΕΚΤ επεδείκνυε την ίδια ευελιξία και σήμερα, δεδομένου ότι η κυβέρνησή μας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη»

Έτσι σήμερα μάθαμε με μια ξεκάθαρη δήλωση, χωρίς ήξεις – αφήξεις, ότι βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η εφαρμογή ούτε καν αυτού του τρισάθλιου «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» 
αλλά η ομαλή αποπληρωμή των δόσεων προς τους κάθε λογής τοκογλύφους.

Περιμένομε βέβαια  για μια ακόμα φορά, προσπάθειες απο τη μεριά της κυβέρνησης, να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας περί "δημιουργικής ασάφειας" κλπ. παρθενοραφές.


Με το έτερον αντιμνημονιακό μέλος την Τασούλα, να επιμένει απο μόνη της, να κάνει κατάληψη του υπουργείου, που της παρέδωσε ο ελληνικός λαός προκειμένου να προασπίσει τον ίδιο και τη χώρα.
Εδώ, δεν ισχύει το...πατριωτικό καθήκον, ή μόνο οικονομική έννοια έχει, ως υποχρέωση των πληβείων ? 
Κατα τα άλλα, τα γνωστά σαμαροβενιζελικά "πλεονάσματα", έχουν πάλι την τιμητική τους μέσα απο δηλώσεις και δημοσιεύματα,
προσπαθώντας με ιδιαίτερο ζήλο να αλώσουν τη λογική, επιστρατεύοντας τη δημιουργική λογιστική του Σαχλαμάρα και του χαμαιλεοντικού στούρνου  του.

Μην ξεχνάμε λοιπόν, οτι τη γνωστή λαική παροιμία "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς", στην πολιτική την απηύθυνε ο λαός και οχι στον ταλαίπωρο το Μανωλιό.

Αυτός, μια ζωή παρέμενε καλοκάγαθος και καλόπιστος, σαν τον Έλληνα ψηφοφόρο.




Βυζαντινός Αντίλαλος
Με πληροφορίες απο pandiera.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών