Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Αργεντινη ξανά στους G20. Οι σκυφτούληδες που την πτώχευσαν, ακόμα σκάβουν.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ "ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ".
Κι έτσι έσβησαν το χρέος.

Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ ... πτώχευσαν την Αργεντινή και ένας δικαστής  από τις ΗΠΑ!
Η μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα όχι απλά δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την δεύτερη «πτώχευση» που της ... ανακοινώθηκε από τη κυβέρνηση Σαμαρά και τα βοθροκάναλα που τον στηρίζουν,
αλλά με το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα με το Πεκίνο, αντικαθιστά το δολάριο με το γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέο εποχή!
 

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των νομισμάτων των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας αυτά αντί του δολαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αργεντινής.

Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με τουλάχιστον 10 δισ. δολ., να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές της με ισοτιμίες γουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.
 

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ είχε υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών.
Αλήθεια ο Σαμαράς, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο; Πόσο σφιχτά τον κρατάνε οι στοές και ο άρρωστος ερωτισμός για μια μέγαιρα χοιραναθρεμένη και ακοινώνητη κατά τον Χέλμουτ Κολλ, όπως την περιγράφει στην πρόσφατη συνέντευξη του ;
Δείτε πώς αναφέρεται ο Κολλ για τη Μέρκελα, ΕΔΩ.

Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής, αυτός που λέγαμε στην αρχή του δημοσιεύματος από τις ΗΠΑ, δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν "κούρεμα" κατά 70%.
 

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι τύποι στιλ Adonis  πανηγύριζαν γιατί η «άμυαλη» Αργεντινή δεν δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών.
Έδειχναν το Μπουένος Αϊρες λέγοντας
«Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν; Σκάστε λοιπόν και υπομείνετε τον πόνο, γιατί υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που σας κάνομε.»(Τι μου κάνεις μάνα μου;;;)

Και τα κανάλια που στηρίζουν την κατοχική κυβέρνηση των ανδρεικέλων, έδειχναν εικόνες από ταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2011!
Την ώρα που οι πλατείες του Μπουένος Άιρες, είχαν μεταβληθεί σε λαοθάλασσα που ζητωκραύγαζε την Κριστίνα Κίρχνερ, ανεμίζοντας τις αργεντίνικες σημαίες.
Στις οθόνες των ελληνικών βοθροκάναλων όμως, γινόταν ταραχές και σφαγές.
Κάτι ανάλογο με τα βρώμικα μυαλά των Σκυφτούληδων των Αθηνών και των κοτζαμπάσηδων της ενημέρωσης μας.
Αυτή είναι η δημοσιογραφία που μας προσφέρουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής των διεστραμμένων προδοτών της χώρας.

Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι «Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή».
Τόσο διεστραμμένοι χαλικούτηδες μας κυβερνούν, σε τέτοια σχιζοφρενική παράκρουση τους οδηγεί ο μισαλλόδοξος τυχοδιωκτισμός τους.

Ηθελημένα, φυσικά αγνοούσαν ότι:
Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 6,9% ενώ
στην Ελλάδα είναι στο 27,3% επίσημα, γιατί το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο,
με τη νεολαία τον αφρό της Ελλάδας, να κολυμπά απεγνωσμένα στο σκοτάδι της απόγνωσης του 70% που την έριξαν τα ντόπια ερπετοειδή των μισάνθρωπων εβραίων διεθνών τοκογλύφων.

Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές χώρες στον κόσμο. Που σημαίνει πως ότι και να γίνει, ο λαός έχει να φάει και θεωρείται αυτάρκης ως χώρα σε είδη πρώτης ανάγκης.
Όποιος καλύπτει τις πρώτες ανάγκες του αυτόματα καθίσταται ΜΗ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ.

Αυτό αντίθετα δεν μπορούμε να το πουμε για την σημερινή Ελλάδα.
Της πάλαι ποτέ αγροτικής οικονομίας, με την ανερχόμενη βιοτεχνία και βιομηχανία.
Μεγάλα αμαρτήματα για τα κοράκια και τους προδότες και έπρεπε να καθαγιαστούμε και να απεξαρτηθούμε από αυτά.
Γι αυτό, φρόντισαν δεόντως, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 1990 και ακόμη παλιότερα, να μας βρούν γυμνούς οι συμφορές που μας ετοίμαζαν, όπως αναλύομε διεξοδικά σε παλιότερο άρθρο μας για τη χαμένη μας οικονομία,
http://keritisriver.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html

Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν «κοινωνικά μερίσματα» πριν τις εκλογές.

Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.
Μη πειθόμενοι τοις εκείνων ρήμασι των αρχαίων ημών προγόνων και της αλάθητης ιστορικής καταγραφής, που αταλάντευτα μας διδάσκει στους αιώνες ότι

 «Η κοπή νομίσματος απο την πόλη κράτος, χαρακτηρίζει την ανεξαρτησία, την ισχύ και τη δύναμη απέναντι στους εχθρούς της»

Κανόνας, που δεν έχασε στο ελάχιστο την ισχύ του ανάμεσα στις χιλιετίες.
Μόνο οι Σκυφτούληδες των Αθηνών, οι σύγχρονοι Νενέκοι αμφισβήτησαν και ποδοπάτησαν τον αρχαίο κανόνα, πιστά πειθόμενοι τοις των εβραίων τοκογλύφων και γερμανών ναζί ρήμασι, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου κατά της χώρας και των ιθαγενών κατοίκων της.
Οι οποίοι σημειωτέον, τους ανέχονται μαζοχιστική λαγνεία, στριμωγμένοι στην ουρά για κουρά, στα χαμαιτυπεία των λογής διεφθαρμένων κομματικών μαντριών.
 

Για να επανέλθομε και να πάμε παρακάτω στη λίστα των εγκλημάτων των Σκυφτούληδων, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, που αν θέλει δεν τους πληρώνει, επιλέγοντας τη σωτηρία των ανθρώπων της.

Η Ελλάδα επί κυβερνήσεως του γνωστού ΓΑΠΑ, αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα που πήρε και τα πληρώνει το τομάρι μας υπερχρεωνόμενο στις εφορίες της αποικίας με στόχο την ιδιοκτησία, από τα κράτη της ΕΕ, και από το ΔΝΤ.

Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!

Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς όπως θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου μας.
Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν όλοι και να γίνει μέλος των BRICS!
 

Kαι εν πάση περιπτώσει η Αργεντινή μετά την χρεοκοπία του 2001, είναι στους G20, τους 20 μεγάλους του πλανήτη.
Την Ελλάδα πού ακριβώς την έχουν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις των γνωστών Σκυφτούληδων των Αθηνών Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρoβενιζέλου ;(αυτοί γαρ έσονται οι δυο, εις σάρκαν μίαν).
Στον υπόνομο των διεθνών αγορών, να ζητιανεύει από τους εβραίους και τους γερμανοναζί.
Με ένα λαό, τον πιο υπερήφανο της γης, να ψάχνει την επιβίωση του, στους σουπιδοτενεκέδες των εν Ελλάδι εβραικών πολυεθνικών.


Είπαμε πριν ότι στην Ελλάδα των Σκυφτούληδων και της κατοχικής μπόχας, δεν θέλει να επενδύσει κανείς.
Ας το δούμε και με τα νέα δεδομένα, όπως μας τα δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα, στην ετήσια έκθεσή της με το κωδικό όνομα «Doing Business» για επενδύσεις επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

 Το δε Economist δημοσίευσε τη λίστα των χωρών για αποφυγή επενδύσεων, με τη χώρα μας να φιγουράρει στην πρώτη θέση.


Economist. Μην επενδύσετε στην Ελλάδα.


Η χώρα μας καταλαμβάνει την αρνητική πρωτιά μεταξύ των χωρών που εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» των προς επένδυση χωρών. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.
Όπως αναφέρει ο Economist,
τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς.

Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση.
Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, σημειώνει σκωπτικά το άρθρο.

Άλλη είδηση που δοξάζει τη συμμορία των Σκυφτούληδων των Αθηνών, έρχεται από την Deustche Welle, μέσω της ιστοσελίδας της Die Welt.

Και να θυμίσομε εδώ, ότι τα σενάρια εξόδου που μας πλέκουν ήδη στη γερμανική Ευρώπη της Μέρκελας, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν την επιστροφή της χώρας σε μια ελληνική δραχμή, όπως τη φαντάζεται κάθε υγειής νους για μια ανεξάρτητη οικονομία.
Αλλά για ένα δικό τους σύστημα που θα το ονομάσουν δραχμή, ή ότι άλλο θελουν, απόλυτα ελεγχόμενο και τυπωνόμενο με δική τους έγκριση και δική τους υποτιμητικότατη ισοτιμία.
Για να ξέρομε τι λέμε.

Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Η εκροή κεφαλαίων από την ευρωζώνη παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, σύμφωνα με την Die Welt.
Επανέρχονται τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Επιστρέφουν τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σχετικά με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την πιθανότητα επιστροφή της στη δραχμή.
Όπως αναφέρει η Die Welt του Βερολίνου, σε αντίθεση με τις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπου η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη έχει μειωθεί κάτω από το 1%, «η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη. Ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9%».
Αλλά και για την Κύπρο «που υποφέρει εξαιτίας της οικονομικής της εγγύτητας προς την Ρωσία, αυξήθηκε σαφώς η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη».
Αυτό που σύμφωνα με την Die Welt, είναι εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν είναι «οι συνήθεις ύποπτοι οι μόνοι υποψήφιοι για έξοδο».
«Για τη Γαλλία έχει τριπλασιαστεί η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Με 2% έχει φθάσει στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ενώ για την Ιταλία υπογραμμίζεται πως μετά τα ολέθρια αποτελέσματα των στρες τεστ, ο δείκτης EBI έχει φθάσει το 3%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές του 2013.

Τις ανησυχίες των αγορών για το μέλλον της ευρωζώνης αποδίδει και η άνοδος των spreads στα κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, γράφει η Die Welt παραπέμποντας στην περίπτωση των ελληνικών και ιταλικών ομολόγων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκροή κεφαλαίων από την ευρωζώνη, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ωστόσο οι ενδείξεις για αρνητικές εξελίξεις στην ζώνη του κοινού νομίσματος επεκτείνονται και σε άλλους δείκτες.
Ο σκεπτικισμός για την συνοχή της ευρωζώνης αντικατοπτρίζεται και στον επονομαζόμενο δείκτη Euro Break-Up (EBI), τον οποίο δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο οίκος Sentix.
Ο δείκτης EBI εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο κατά 53%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2013, οπότε απειλήθηκε με κατάρρευση και έξοδο από την ευρωζώνη η Κύπρος, υπό το βάρος των τραπεζών της, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα παραπέμποντας στο γεγονός ότι
«περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας».
Όπως επισημαίνεται, το προηγούμενο διάστημα το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 8%.
Deutsche Bank: Δραματική επιτάχυνση της φυγής κεφαλαίων
Ωστόσο, πολύ πιο δραματικό και πιο σαφές μήνυμα κρίσης συνιστά η διαφυγή κεφαλαίων, σημειώνει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκατέλειψαν τον κοινό νομισματικό χώρο 17 δισ. ευρώ. Επίσης αρνητικό μετά από πολύ καιρό ήταν το κεφαλαιακό ισοζύγιο τον περασμένο Αύγουστο.

"Η βρετανική επενδυτική τράπεζα Barclays εκτιμά ότι η φυγή κεφαλαίων από την ευρωζώνη θα συνεχιστεί, με συνέπεια να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις το κοινό νόμισμα. Οι στρατηγικοί αναλυτές σε νομισματικά θέματα αναμένουν μια πτωτική τάση για το ευρώ, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει το νωρίτερο στα 1,10 δολάρια", επισημαίνει η Die Welt, τονίζοντας ότι παρόμοιες είναι και οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank.



Με πληροφορίες από

Economist ,






Βυζαντινός Αντίλαλος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών