Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τα 40 χρόνια κατοχής της Κύπρου τίμησε η νεολαία των ΑΝ.ΕΛ

Η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τιμώντας την επέτειο από τα χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη τραγωδία του κυπριακού ελληνισμού, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης με κατάθεση στεφάνου στο
Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/07/2014 - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ - ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ

40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο συμπληρώθηκαν φέτος στις 20 Ιουλίου 2014.
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνόδευσε τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος και Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και στη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία βουλευτικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Προεδρείου της Βουλής καθώς και η παντελής απουσία άλλης πολιτικής νεολαίας, γεγονός που αποτελεί ίσως δείγμα των καιρών.
Η Συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου όχι μόνο δεν στηρίζει τον Ελληνισμό της Κύπρου ουσιαστικά αφού προωθεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, πλέον ούτε και τυπικά δεν βλέπουμε να δίδεται η απαραίτητη προσοχή στην εθνική αυτή τραγωδία.
Στεφάνι κατέθεσαν και στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Κρητών στη Κύπρο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας Χανίων,
η υπ. Περιφέρειας Κρήτης της Νεολαίας Ελένη Τζαμαντάκη
με μέλη της Νεολαίας δηλώνοντας:
«Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έστω κι αν δεν έζησε την εισβολή, δεν ξεχνά την κατοχή».


Οφείλουμε οι νέοι να διατηρούμε το πατριωτικό φρόνημα και την εθνική μας συνείδηση, να κρατάμε ζωντανή την μνήμη, να μελετάμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε σε κανένα εθνικό μειοδότη να προβαίνει σε ρηματικές διακοινώσεις, σε υιοθέτηση Τουρκικής ρητορικής εις βάρος μας και σε κατευναστικές στρατηγικές που το μόνο που αποφέρουν είναι περεταίρω Τουρκικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις και μια συνολικά ηττοπαθή συναίνεση κάνοντας εκπτώσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών