Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Hχηρή παραίτηση από τον τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης ενέργειας των Αν.Ελλ.



 



 Ο Τομέας Ενέργειας δεν έριξε τις μάσκες μόνο στους Αν. Ελληνες

Τα υπόλοιπα “αντιμνημονιακά” κόμματα περί άλλα τυρβάζουν.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μαζική παραίτηση βουλευτών και αναπληρωτών που θα αποτελέσει κρίσιμο χτύπημα κατά του πολιτικού συστήματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ουδείς όμως δείχνει πρόθυμος να προβεί σε αυτή την πράξη, πράγμα που τους βάζει όλους στο ίδιο κάδρο της προδοσίας.

Αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ υπάρχει στη βουλή πατριωτική πολιτική εκπροσώπηση. Μέχρι να δημιουργηθεί μας περιμένουν πολλά δεινά. Και ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης της κας Βαρδουλάκη:


“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά έδωσα τη μάχη στις εκλογές για να εφαρμοστούν οι αρχές και οι αξίες που πρέσβευαν δημοσίως και ανεξαιρέτως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: την Εθνική

Αντιπρόταση. Όπως είχες καταστήσει σαφές, το εν λόγω κυβερνητικό πρόγραμμα αποτελεί το μόνο κείμενο εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού που είχε διαθέσιμο η Ελλάδα. Με απολογιστική ματιά, δε νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, που να μη συμφωνεί με αυτή σου τη θέση.

Δε νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο πολιτικό ολίσθημα από την εξαπάτηση εκλογέων. Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κατέληξε σε ένα απλό “ναι σε όλα”, ακριβώς όπως είχες προβλέψει προεκλογικά. Δυστυχώς για την εξέλιξη των πραγμάτων, επιβεβαιώθηκες και σε αυτό.

Σε συνέχεια των εκλογικών αναμετρήσεων τοποθετήθηκα στον τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης ενέργειας. Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης του περιεχομένου της προτεινόμενης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες πολιτικής καθώς και της ανθρωπογεωγραφίας στην εντός, εκτός και επί τα αυτά διαδικασία λήψης αποφάσεων, διαπίστωσα ότι υπάρχει σαφής διαφοροποίηση από την Εθνική Αντιπρόταση. Συγκεκριμένα:

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ, ακόμα και σε πλήρες εύρος, με οριοθέτηση βάσει “αμοιβαία μη γκρίζων ζωνών” και “συνεκμετάλλευσης”, όπως ορίζεται από το στρατηγικό σύμβουλό σου κ. Λυγερό, είναι σαφώς σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις της Εθνικής Αντιπρότασης.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς παράλληλη διαδικασία αντικατάστασης του Μνημονίου με την Εθνική Αντιπρόταση θα θέσει, βάσει της υφιστάμενης Δανειακής Σύμβασης, το σύνολο των εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων άμεσο τροφοδότη του ειδικού λογαριασμού εξυπηρέτησης του χρέους. Το ξεπούλημα του συνόλου του ορυκτού πλούτου της χώρας για τη διασφάλιση των πιστωτών είναι σαφώς σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις της Εθνικής Αντιπρότασης.
Η συνέχιση των διαδικασιών εκχώρησης δικαιωμάτων σχετικών με τον ορυκτό πλούτο γίνεται κατά παράβαση του Ν.4001/2011 και με πλήρη σεβασμό στο σχέδιο και στους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε ο πρώην υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτή η διαδικασία είναι σαφώς σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις της Εθνικής Αντιπρότασης.

Αν και τα γραπτά μετράνε πάνω από κάθε άλλο, για να διώξω και την παραμικρή αμφιβολία  προσφάτως είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε ομιλία του στρατηγικού σου συμβούλου και επιβεβαίωσα τα ανωτέρω και κατ’ιδίαν. Δεν έχω πλέον καμία απολύτως αμφιβολία.

Δε θα ήθελα να επεκταθώ σε άλλα ζητήματα επί προσωπικού, γιατί θεωρώ ότι στις παρούσες, εθνικά κρίσιμες συνθήκες, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με αυτά, ακόμα και αν αφορούν στην αξιοποίηση σε βουλευτικά γραφεία ατόμων που σχετίζονται με θιασώτες γκρίζων ζωνών. Επί του παρόντος, το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το ύψιστο διακύβευμα.

Παραμένοντας πιστή σε όσα είπα στους συνανθρώπους μου που με εμπιστεύτηκαν προεκλογικά, καθώς και στο δικό σου “ό,τι λέμε ισχύει για πάντα”, δε μου επιτρέπεται να στηρίξω με την παρουσία μου τέτοιες διαφορετικές θέσεις. Δεν προτίθεμαι να προδώσω την ελπίδα όσων μου έσφιξαν το χέρι και εναπόθεσαν το μέλλον των παιδιών τους πάνω μου.

Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτησή μου από το κόμμα που προεδρεύεις και παραμένω πραγματική Ανεξάρτητη Ελληνίδα, πιστή στις αρχές και στις αξίες από τις οποίες ξεκίνησα.

Φιλικά,

Άρτεμις Βαρδουλάκη”







                                                                                     Πηγή: averoph



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών