Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Ένα ρέκβιεμ αριστερής σκηνοθεσίας. Μεταξύ εκτέλεσης και αυτοκτονίας.Η κυβέρνηση που με τόσες προσδοκίες στηρίχτηκε από τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς», που άλωσε την πολιτική σκηνή με έπεα πτερόεντα και ψεύτικες υποσχέσεις, είναι η πρώτη κυβέρνηση της χώρας,
που μέσα σε τέσσερις μήνες, έκανε και συνεχίζει να κάνει, τα ακριβώς αντίθετα με αυτά για τα οποία πήρε την ψήφο των πολιτών, κάνοντας μια χώρα κι ένα λαό να φαντάζουν ως Ιφιγένειες της πολιτικής και κομματικής υποκρισίας και αναλγησίας.

Φτάνοντας στο ζενίθ του σαδιστικού πολιτικού αμοραλισμού, να βαφτίζουν το ψάρι κρέας και την υποταγή στη δουλεία του μεγάλου αδερφού, πατριωτικό καθήκον.
Μια φυσική συνέχεια της σαμαροβενιζελικής ομερτάς, με αριστερή δήθεν επίφαση.
Μια νέα βερσιόν κατοχικής κυβέρνησης, που αισίως και μετά δόξης, κάνει πράξεις όσα τα προηγούμενα ανδρείκελα αδυνατούσαν, ή δίσταζαν να κάνουν.
Με ένα λαό μουδιασμένο και παγωμένο στην επίγνωση της έλλειψης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης σε μια βουλή και σ ένα κομματικό-πολιτικό καμβά, πλήρως ομογενοποιημένο και υποταγμένο στο Big Brother του μεγάλου διεθνιστικού επεκτατικού με τη μορφή λαίλαπας κεφαλαίου.


Δόθηκαν στη δημοσιότητα-φυσικά μέσω διαρροών- τα σχέδια συμφωνίας που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αφενός και τη θεσμοτρόικα αφετέρου.
Ας πούμε κατ’ ευθείαν τα πράγματα με τα όνομά τους: Πρόκειται για δύο σχέδια άγριων μνημονίων εργατικής και κοινωνικής δολοφονίας.

Δηλαδή είναι τα ίδια;

Όχι δεν πρόκειται για ταυτόσημα κείμενα, παρά τα πολλά κοινά σημεία τους, ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις, που αντανακλούν τις συζητήσεις στα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια.

Συμφωνώντας στην ουσία
Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει:

Φοροκαταιγίδα με αύξηση του ΦΠΑ ακόμα και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. 23% στα ζυμαρικά), διατήρηση και αύξηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», βαριά χαράτσια στα ανασφάλιστα οχήματα, κίνητρα για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων.

 
Σαρωτικό κύμα ιδιωτικοποιήσεων, που περιλαμβάνει: Τα δύο Airbus της Ολυμπιακής, τις μετοχές του δημοσίου στον ΟΤΕ, κτήρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου, τα κρατικά λαχεία, τον ΟΠΑΠ, την Κασσιώπη, το Παλιούρι, την Αφάντου, τα περιφερειακά αεροδρόμια, μικρά λιμάνια και μαρίνες, τον ΟΔΙΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία Οδό, τον ΟΛΘ, τον ΟΛΠ και 10 μεγάλα λιμάνια, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τον ΔΕΣΦΑ.

Μια σειρά ρυθμίσεων όπως άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, υιοθέτηση σειράς μέτρων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.
Η πρόταση των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ περιλαμβάνει δύο συντελεστές ΦΠΑ (11% και 23%), σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη φαρμακευτική δαπάνη, στενότερη σύνδεση εισφορών – παροχών, «ελαστικοποίηση» της «αγοράς εργασίας», ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και πλήρη «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σημεία των δύο προτάσεων, των οποίων τα πλήρη κείμενα κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.
Μοναδικό αποτέλεσμα της πολύμηνης «σκληρής διαπραγμάτευσης», μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, που σημαίνει μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας από τη ληστεία των εργαζομένων και του δημόσιου πλούτου για το ντόπιο κεφάλαιο.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος εξαρχής
, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά και ο ίδιος ο ΣΕΒ, περιέβαλαν με πλήρη εμπιστοσύνη την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» και στήριξαν τη διαπραγμάτευση.

  
Στο ταγκό μιας αμοιβαία συμφέρουσας συμφωνίας

Το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών και δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως από τις αντίστοιχες συμφωνίες όλων των προηγούμενων ετών.
Νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο με ιδιωτικοποιήσεις και φτηνούς εργαζόμενους, νέο κύμα εξαθλίωσης για τον λαό.

Όποιος υπερασπιστεί το νέο κύμα εξαθλίωσης που βρίσκεται προ των πυλών ως το «μικρότερο κακό» αξίζει και θα λάβει ως απάντηση την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τώρα ο νέος σκηνοθέτης των θεατρικών παραστάσεων στον άμβωνα της ΑΠΑΤΗΣ (τη Βουλή) είναι η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Τώρα το «δημοκρατικό» διακοσμητικό ντεκόρ της Νέας Τάξης (και ιδιαίτερα του ευρώ-χουντισμού) χρησιμοποιείται και αξιοποιείται από τους «αριστερούς» σκηνοθέτες του συστήματος…

Σκηνοθέτησε, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μια θεατρική παράσταση στηριγμένη πάνω σε ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ: Το «σοκαριστικό» και «ακραίο» κείμενο των τοκογλύφων!!!

Σε τι συνίσταται η ταχυδακτυλουργία; Στην αποκοπή των απαιτήσεων των «δανειστών» από τις προτάσεις της κυβέρνησης, στην εξαφάνιση αυτών των προτάσεων και τη δραματοποίηση του κυνισμού των τοκογλύφων…
Έτσι το θέατρο παίχτηκε (από κυβέρνηση και Σαμαρο-Βενιζέλους) με βάση τις «ακραίες» και «παράλογες» απαιτήσεις της τοκογλυφικής κακουργίας…

Οι προτάσεις της «αριστερής» κυβέρνησης όχι μόνο επικαλύφτηκαν, αλλά και ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ, αόριστα και θεατρικά, δίχως ουδεμία συγκεκριμενοποίηση, σαν προτάσεις «αντιστασιακές»: Κόντρα στις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις των ευρώ-ληστών και δημίων…
 

Με αυτή τη δόλια σκηνοθετική ΑΠΑΤΗ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας εμφανίστηκε και …ανυπότακτη!!!
Πολλαπλή ΑΠΑΤΗ!
Εμφανίζεται …ανυπότακτη μια κυβέρνηση που έχει προδώσει τα πάντα: Προγράμματα, υποσχέσεις και δηλώσεις της: Προεκλογικές και μετεκλογικές…
Εμφανίζεται …ανυπότακτη μια κυβέρνηση που έχει ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ πλήρως στη λογική και στις στρατηγικές ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ…

Τόσο «αριστερή» είναι αυτή η κυβέρνηση: Να εξαπατά τον ελληνικό λαό με την ίδια δολιότητα και αυθάδεια που εξαπατούσαν οι κυβερνήσεις των δωσίλογων ανδρεικέλων…
Να εμφανίζει τις προδοσίες της και την υποταγή της στους τοκογλύφους σαν νίκες και «αντιστασιακές» πράξεις: Το ίδιο όπως οι θλιβεροί Σαμαράς, Βενιζέλος και το κακό συναπάντημα…

Αυτό το «Σχέδιο Συμφωνίας» των «θεσμών» της νεοταξικής κακουργίας, φαίνεται ότι ήρθε την κατάλληλη ώρα:
Για να επικαλυφτεί και να περπατήσει ανώδυνα, με ελάχιστους τριγμούς, το «Σχέδιο» των κυβερνητικών προτάσεων…

Και αν δεν υπήρχε αυτό το «ακραίο» και «σοκαριστικό» τοκογλυφικό «Σχέδιο» θα έπρεπε να εφευρεθεί.
 Με λίγη «συνωμοσιολογία» μπορεί να καταλήξεις ότι το όλο ζήτημα αποτελεί μια «στημένη» συμπαιγνία κυβέρνησης και ευρώ-ληστών:
Τα πάντα μπορεί να σκαρφιστούν οι δόλιες δυνάμεις του σύγχρονου φασισμού…

Πρακτικά αυτό το «Σχέδιο» της χρηματιστηριακής κακουργίας εξυπηρετεί την «αριστερή» κυβέρνηση:
Της δίνει τη δυνατότητα (προσωρινά) να σκεπάσει τις δικές της ακαθαρσίες, να καλύψει τις προδοσίες της και να αυτό-προβάλλεται σαν δύναμη …ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους ιμπεριαλιστές δυνάστες…
 

Αυτό ακριβώς το θέατρο σκηνοθέτησε και έπαιξε στη Βουλή η «αριστερή» κυβέρνηση.
Θέατρο δόλιας και αυθάδους ΑΠΑΤΗΣ.
Ακριβώς διότι κάτω από τον κυνισμό των …προβοκατόρικων απαιτήσεων του 4ου Ράιχ κουκουλώθηκε το «Σχέδιο Συμφωνίας» της «αριστερής» κυβέρνησης: Σχέδιο και αυτό ΥΠΟΤΑΓΗΣ στις απαιτήσεις των τοκογλύφων, σχέδιο και αυτό ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ και νέας ΦΡΙΚΗΣ…

Τα δύο κείμενα (κυβέρνησης και τοκογλύφων) είναι πανομοιότυπα σε ΛΟΓΙΚΗ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κατεύθυνση. Διαφέρουν μόνο σε επιμέρους τακτικά ζητήματα.

Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τέτοιες άθλιες «αριστερές» σκηνοθεσίες κοινοβουλευτικής ταχυδακτυλουργίας, δεν μπορεί να συνεχίζεις να κλείνεις πεισματικά τα μάτια.
Δεν μπορεί να μην θέλεις να διακρίνεις ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι μια μεταμφίεση των προηγούμενων δωσίλογων κυβερνήσεων

ΟΣΟΙ συνεχίζουν να παρέχουν «αριστερό» άλλοθι σ’ αυτήν την κυβέρνηση είναι εξίσου υπεύθυνοι…Σήμερα είχαμε επέμβαση Ομπάμα στις «διαπραγματεύσεις», πράγμα που σαφώς ανησυχεί σφόδρα, στην επιβεβαίωση της βάσιμης υποψίας ο Τσίπρας να παίζει το παιχνίδι δολαρίου-ευρώ, με την Ελλάδα έτοιμη να συνθλιβεί ανάμεσα σε δυο συμπληγάδες, σε μια διαμάχη λεόντων, μικρή και αδύνατη από τη φύση της. Μια προοπτική που θα μας καταστήσει τον αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρώπης.

  Με «αριστερές» αυταπάτες δεν μπορεί να υπάρξουν ΑΡΙΣΤΕΡΑ κινήματα:
Τα μόνα που μπορεί να ανοίξουν προοπτικές ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ…
                                                         Βυζαντινός Αντίλαλος


Πηγή:  pandiera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου