Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

 

Του Ιάκωβου Ποθητού.

Έρχεται η σφαγή των Ελλήνων. Αυτό το ομολογούν, ο καθένας με δικά του λόγια, οι αρχηγοί της Ελληνικής τρόικα, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι δημοσιογράφοι, οι οικονομολόγοι, οι απλοί άνθρωποι.

Μάλιστα, έρχεται η σφαγή. Και τι κάνουμε;

Όταν ο ουρανός συννεφιάζει, οι προνοητικοί άνθρωποι παίρνουν ομπρέλα, ντύνονται κατάλληλα για να μην βραχούν.

Προνοητικούς πολιτικούς έχουμε; Ή μήπως όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα, είναι διαχειριστές μιας κατάστασης που επιβάλλεται κι απλά ο καθένας έχει δεχθεί τον ρόλο του, άλλος υπερασπίζοντας τις αποφάσεις της όποιας κυβέρνησης κι άλλος αντιπολιτευόμενος προκειμένου να πείσουν τα «πόπολα» ότι μέσα στη Βουλή όντως υπάρχουν εκπρόσωποί τους;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και πιο έντονα μου δημιουργείται η πεποίθηση, ότι όλα τα κόμματα, όλοι οι βουλευτές, παίζουν θέατρο σε βάρος των Ελλήνων. Κι  όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι!

Η πεποίθηση αυτή μου δημιουργείται από την απλή παρατήρηση, ότι τα κόμματα της
αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) αν και είναι – όπως διακηρύττουν – σφόδρα αντίθετα με τα μέτρα, αυτό που μας λένε είναι, πως με την πολιτική συμπεριφορά τους, θα νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα νομιμοποιήσουν δηλαδή την απόφαση για τα εξοντωτικά μέτρα που θα επιβάλει η τρόικα στην χώρα μας.

Πως θα τα νομιμοποιήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα μέτρα ης τριαδικής συγκυβέρνησης αφού θα τα καταψηφίσουν; Μα με την παρουσία τους μέσα στην Βουλή! Θα βγάλουν εντυπωσιακούς λόγους, θα καταγγείλουν την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την χώρα, θα καταψηφίσουν την πρόταση (λέγεται πως το νομοσχέδιο θα έρθει με την μορφή ενός μόνο άρθρου για να μην μπορούν οι βουλευτές των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να διαφοροποιηθούν σε κάποιο μέτρο) και… πάπαλα! Το νομοσχέδιο θα το ψηφίσουν οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία και με βάση την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας, τα μέτρα θα είναι ΝΟΜΙΜΑ!

Τι έκανε λοιπόν η αντιπολίτευση; Μια τρύπα στο νερό! Απολύτως τίποτα το ουσιαστικό εκτός από μία παρουσία αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που ο καθένας με τον τρόπο του είπανε τα ίδια πράγματα, δηλαδή «είμαστε αντίθετοι με τα μέτρα». Από ένα λουκούμι στον καθένα!

Αυτό θέλει ο λαός που κατεβαίνει στους δρόμους φωνάζοντας απελπισμένα «πεθαίνουμε…»;

Για να ταρακουνηθεί το σύστημα, για να κάνει πίσω η Τρόικα αλλά και οι αδηφάγοι Τραπεζίτες με τους «επενδυτές» να απομακρυνθούν, θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αντιδράσουν δυναμικά, κινηματικά, επαναστατικά, ανατρέποντας ουσιαστικά την πολιτική που επιχειρείται να εφαρμοστεί.

Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποφασίσουν να μην πάνε στην συνεδρίαση της Βουλής την ημέρα που θα έρθει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα σφαγιαστικά μέτρα των 11,5 και πλέον δις ευρώ και ταυτόχρονα ανακοινώσουν, πως επειδή θεωρούν αντισυνταγματική την απόφαση αφού είναι σε βάρος της χώρας και των πολιτών (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, εξαθλίωση των πολιτών), όταν έρθουν στην εξουσία, θα οδηγήσουν στην δικαιοσύνη όλους όσους τα ψήφισαν!

Πιστεύει κανείς, πως αυτά τα ανθρωπάκια που είναι μέσα στη Βουλή, θα έχουν το θάρρος, θα έχουν την δύναμη, να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, όταν θα γνωρίζουν ότι τους περιμένει ο Κορυδαλλός ή ένα νέο Γουδή;

Πιστεύει κανείς πως με μια τέτοια απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης η Τρόικα, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, δεν θα θορυβηθούν, δεν θα επανεξετάσουν την τακτική τους;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είναι μαζί με τον λαό, έξω από την Βουλή, όταν θα ψηφίζεται το καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες νομοσχέδιο ή θα βρίσκονται μέσα στη Βουλή συμμετέχοντας ενεργά στον σφαγιασμό των Ελλήνων και στον διαμελισμό της χώρας. Η απόφαση είναι δική τους.

Τα ψέματα μας τελείωσαν. Η κοροϊδία επιτέλους πρέπει να πάρει ένα τέλος.

Ανοίξτε καλά τα μάτια και τα αυτιά σας για να δείτε τι μας ετοιμάζουν.


Σαν παράδειγμα θα φέρω την επίσκεψη των εφοπλιστών, αυτών των πολύ καλών ανθρώπων στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να βοηθήσουν τους Έλληνες που βρίσκονται χωρίς δουλειά, χωρίς φάρμακα, χωρίς τίποτα, όχι δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά, διοργανώνοντας συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες τέτοιες ανοησίες που ένας δυνατός και σώφρων λαός δεν πρέπει να δεχθεί.

Ο λαός έχει ανάγκη από δουλειά και όχι από ένα σίγουρο πιάτο φαί που θα τον οδηγήσει σταδιακά να γίνει αντιπαραγωγικός, αδύναμος, πλήρως εξαρτημένος από εκείνον που του το παρέχει.

Η μεγάλη παγίδα της εποχής είναι τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία», τα «Κοινωνικά Φαρμακεία», τα «Κοινωνικά Ιατρεία».

Πως δουλεύουν αυτά; Πόσα χρήματα δίνονται; Το προσωπικό αμείβεται; Σε Δήμους έχουν εγκριθεί μεγάλα κονδύλια για την ίδρυση τέτοιων παρεμβάσεων. Σε ΜΚΟ, που τόσα έχουν ακουστεί, δίνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για δράσεις της… πλάκας!

Μας ετοιμάζουν είτε για μισθοφόρους σε στρατούς εισβολής είτε για πάμφθηνα εργατικά χέρια που θα θυμίζουν την καλύβα του μπάρμπα Θωμά.

Κόμματα ή… αποκόμματα;

Η παράσταση έλαβε τέλος!

Ή τα κόμματα θα είναι με τον λαό, επικεφαλής, ζητώντας την ανασυγκρότηση της χώρας με παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, το μέλλον των νέων και της χώρας ή θα είναι μέσα στην Βουλή για να συμμετέχουν στην θεατρική παράσταση «Η καταστροφή μίας χώρας, η εξαφάνιση ενός έθνους».

Όταν όμως πέσει η αυλαία, οι θεατές να είστε βέβαιοι, ότι όχι μόνο δεν θα χειροκροτήσουν τον θίασο της συμφοράς, αλλά θα τον τιμωρήσουν πολύ σκληρά.

Ποιος αρχηγός λοιπόν και ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης θα αρνηθεί να λάβει μέρος στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην σφαγή των Ελλήνων;

Περιμένουμε να δούμε…


                                                                    Πηγή  kostasxan





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών