Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ: Η Ελλάδα αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους

 

Ακόμη και οι δικοί τους μέσα στη ΓΣΕΕ τους πετούν πια το γάντι καταπρόσωπο.
Ο λόγος φυσικά για τους πολιτικούς "ηγέτες" μας.
Και όλοι έχουμε αποστηθίσει πλέον την "ιεραρχική εξέλιξη" των εργατοπατεράδων όπως τους αποκαλεί απο παλιά ο λαός της Ελλάδας.
Περνούν απο το συνδικαλισμό απ όπου παίρνουν το βάπτισμα της πολυπόθητης αναγνωρισιμότητας και με το πτυχίο πλέον ανά μάλης, διέρχονται τη "γέφυρα της Terabithia".
Όμως υπο τις παρούσες συνθήκες και για να κατέβει ο κόσμος στις απεργίες των 24 ωρών
και τα πανηγυράκια των διαδηλώσεων που θεωρούνται απαραίτητα για τη λαική εκτόνωση,
λένε και τα πράγματα με το όνομα τους.
Κι ως αύριο, έχει ο Θεός. Άλλωστε αύριο, όλη η Ελλάδα θα δουλεύει πάλι ρολόι, ο κοσμάκης θα έχει φάει τα δακρυγόνα του, θάχει εκτονωθεί και τα μνημόνια τα τελευταία πάντα, θα συνεχίζουν την επέλαση τους.
Απο την άλλη βέβαια, η τυχοδιωκτική πορεία προηγούμενων συνδικαλιστών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμαυρώνει το σύνολο του συνδικαλισμού. Ειδικά σε μια εποχή που ο Έλληνας εργαζόμενος στριμωγμένος στη γωνία και ξεζουμισμένος, τον έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη. Και οι σημερινοί εκπρόσωποί τους, στον εργαζόμενο λαό που μέρος του αποτελούν κι αυτοί, πρέπει να σταθούν με δύναμη και ειλικρίνεια.

Δηλώσεις του Νίκου Κιουτσούκη
«Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι
τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» τονίζει σε μήνυμά του ο γγ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ (25% στατιστική - 32% πραγματική), ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία "τρέχει" με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».

Ο κ. Κιουτσούκης δηλώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, για να συμπληρώσει ότι η χώρα μας

«αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών».

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «λύση δεν είναι η διάλυση» της Ελλάδας και τα μνημόνια «δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», καθώς «δεν παράγουν πολιτική και ευημερία αλλά μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να ακούσει τον «σφυγμό της κοινωνίας», διαφορετικά προειδοποιεί ότι τα «χιλιόμετρα των μέτρων τους για να περάσουν από τη Bουλή θα πρέπει να περάσουν πρώτα πάνω από τα πτώματά μας».





                                                                    Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τα σχόλια δικά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών